SCAPE ROOM UNIVERSITAT

L'Hostal Universitat es troba en una casa històrica de Cervera, es coneix que al Segle XVIII s'hi va construir una fonda per als estudiants de la Universitat. Avui al Segle XXI hi hem descobert un celler que amaga importants secrets, els podràs trobar?

Scape Room infantil, per a nois i noies entre 10 i 14 anys. Tindran sempre la supervisió i ajuda d'un "alumne del segle XVIII".

Els secrets de la Nasa Tabaco

Ignàsia Brach, la "NASA TABACO", nasqué a Cervera, a les acaballes del segle XVIII, i aquí morí, ben entrat el segle XIX. Visqué plenament la vida universitària, emparentada com estava amb catedràtics i gent principal.

Desperta, treballadora i ben organitzada, com solen ser les dones d'aquesta terra, veié la forma de poder gaudir de l'ambient acadèmic sense estudis, sense preparació de cap mena, munida només amb una bona dosi de sentit pràctic, obrí una taverna que fou tot seguit el refugi predilecte dels estudiants, gràcies al fet que en ella bolcà el seu sentiment maternal repartit entre la jovenalla que havia hagut de deixar lluny la seva pròpia llar.​

La Nasa guarda molts secrets en un diari personal, però no és conscient que si en combina alguns d'ells podrà evitar una nova Guerra a Catalunya. 

L'Aquelarre en perill

Som a la tarda de l'Aquelarre, el Director Artístic comença a rebre als artistes per preparar la cercavila... però succeix un fet inesperat, un segrest que posarà en risc, per primer cop a la història, l'Aquelarre de Cervera.

Treballeu contrarrellotge, en 50 minuts comença l'encesa de la Universitat i l'heu d'ajudar a evitar el fracàs més estrepitós de la seva carrera!!!

Només teniu una nota signada per "l'Arcangel Sant Miquel", en ella s'hi amaga més del que us penseu... Sereu capasos de resoldra-ho a temps?

Scape Room familiar. Pares, mares i fills haureu de treballar en equip per tal de descobrir que amaga la desaparición del Gran Boc.

Scape Room familiar. Pares, mares i fills haureu de treballar en equip per tal de descobrir que amaga la desaparición del Gran Boc.

Magdalena de Montclar

Magdalena de Montclar, esposa de Salvador Cuberes, que l’any 1617 fou torturada i penjada de la forca per “bruxa et metzinera” per ordre del Consell municipal, que la considerà culpable de causar danys a les collites, provocar la mort de criatures i, per si fos poc, tenir tractes carnals amb el dimoni… Però que hi havia darrera d'aquesta condemne? per quin motiu el Consell municipal en tenia tant interès...

 

Al Celler hi trobaràs les pistes que necessites per saber qui era veritablement la "bruixa et metzinera" i per quin motiu la van volguer fer callar...

Scape Room per a principants. Si t'inicies en aquest joc, trobaràs aquí la primera experiència que et farà venir el cuquet.

La Universitat

La creació de la Universitat de Cervera fou promoguda per Felip V per a premiar la fidelitat d'aquesta població durant la Guerra de Successió, alhora que per a castigar la desafecció de Barcelona. La universitat, creada el 1717 en substitució de les altres sis que existien a Catalunya, i regida per uns estatus sancionats el 1726, comptava amb facultats de teologia, cànons, humanitats, medicina, filosofia i lleis.

Felip V va descobrir que alguns dels seus alumnes buscaven la manera de fer-lo caure, els va aconseguir abatre però va ser incapaç de trobar les proves que el podries fer abdicar. Tu en seràs capaç?

Scape Room nivell mig. Si ja comences a tenir experiència i busques una activitat que et sorprengui i t'exigeixi, aquesta és la teva

Scape Room per experts. Hauràs de resoldre problemes matemàtics, musicals i històrics per tal de fer caure la monarquia.

Jaume Balmes, 1834

 

Nascut en una humil va estudiar al seminari de Vic i a la Universitat de Cervera, a on es va doctorar en teologia l'any 1834. Balmes era molt conscient dels canvis que s'estaven produint en aquells anys de forts xocs socials i tensions polítiques.

En els seus apunts universitaris hi amagava informació de vital importància per la monarquia, però la seva mort el 1848 (només amb 38 anys) va impedir que pogués fer-ne ús...

184 anys després, tens a les teves mans poder tombar la monarquia, i constituir una nova república, però seràs a temps de desxifrar els seus apunts?